Web Analytics Made Easy - Statcounter

محمدرضا سلمانی عبیات پژوهشگر تاریخ اسلام در گفت‌وگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، با اشاره به اینکه امام حسین (ع) شخصیتی استثنائی و بزرگ در تاریخ بشریت است، گفت: روز سوّم شعبان از سال سوّم هجرت یکى از درخشانترین و زیباترین سحرگاهان به شمار مى‌رود، چرا او که در این روز با انگشتانى از نور مولودى مبارک و بزرگ را به نوازش گرفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او افزود: در سوّم شعبان نورى پاک و درخشان، منزلگاه رسالت را در خود فروبرد. مولودى فرخنده پا به عرصه وجود گذاشت در واقع خداوند او را برگزید تا تداوم بخش رسالت و مقتداى امّت باشد و انسان‌ها را از تاریکی هاى جهل و بندگى برهاند.

عبیات با اشاره به اینکه آوازه میلاد حضرت امام حسین (ع) در دوران نخست هجرت، اظهار کرد: به پیامبر اکرم (ص) خبر داده شد که فاطمه زهرا سلام الله علی‌ها پسرى زاده است و حالتى آمیخته از سرور و اندوه آن‌حضرت را فرا گرفت و با حسرت و رغبت خواستار کودک شد و برای او گریست.

این پژوهشگر تاریخ اسلام با اشاره به روایت علامه مجلسی در کتاب گرانسنگ بحارالانوار جلد ۱۰ صفحه ۲۶۲ از اسما خدمت گذار خانه وحی بیان داشت: اسماء خدمتکار اهل بیت علیهم السلام مى‌گوید از آن‌حضرت پرسیدم: پدر و مادرم به فدایت چرا مى‌گریى؟! پیامبر خدا پاسخ مى‌دهد: بر این فرزندم مى‌گریم! اسم می‌گوید که گفتم: او همین ساعت به دنیا آمد اى رسول خدا؟ و ایشان فرمود: مردمان سرکش پس از من او را خواهند کشت. خداوند آنان را از شفاعت من بى‌بهره کند.

او با اشاره به چیستی و چرایی اندوهگین شدن پیامبر اکرم اسلام صلوات الله علیه به محض دیدن نوزاد مبارک تصریح کرد: امام حسین علیه السلام فقط فرزند پیام اکرم (ص) نبود، بلکه او مقتدا و پیشواى کسانى بود که پس از وى بیم دهنده آنان بود. بنابراین خبر کشته شدن وى طبعاً خبر نبرد حق با باطل و راست با دروغ و عدالت با ظلم و ... به شمار مى‌آمد و از این رو پیامبر صلى الله علیه و آله بر این مولود مى‌گریست که واقعاً سزاوار گریستن هم بود.

محمدرضا سلیمانی عبیات با بیان اینکه حضرت امام حسین علیه السلام از همان ابتدای کودکی تحت تربیت مستقیم نبی مکرم اسلام و حضرت امیرالمومنین علی علیه السلام قرار داشته و پیامبر به ویژگی‌های اخلاقی ایشان توجه ویژه‌ای داشت ادامه داد: این کودک بزرگوار تحت نظر پیامبر و در زیر سایه پدر و مادر، پاکش رشد مى‌کرد و بزرگ مى‌شد و پیامبر در حق او چنان توجّه و اهتمام نشان مى‌داد که صحابه را متحیّر ساخته بود

او با بیان برخی از روایات نقل شده از پیامبر در فضیلت امام حسین (ع) گفت: بسیار اتفاق مى‌افتاد که پیامبر اکرم با سخنان روشنایى بخش خود به صد‌ها تن از مسلمانان گوشزد مى‌کرد که: «حسن و حسین سرور جوانان بهشتى‌اند» و یا مى‌فرمود: «حسن و حسین هر دو امامند چه قیام کنند و چه بنشینند.» و نیز مى‌فرمود: «حسین از من و من از حسینم».

سلمانی عبیات با بیان اینکه پس از رحلت پیامبر اکرم، پیشامدهاى بزرگى به وقوع پیوست، بیان کرد: صداهاى تفرقه‌انگیز و چند دستگى از هر گوشه و کنارى برمى‌خاست، امّا در این اوضاع حسین علیه السلام را مى‌بینیم که دوش به دوش پدر بزرگوارش در کنار حق ایستاده است و با روشن‌ترین دلایل به اعلان و تبلیغ آن مى‌پردازد و یا بار دیگر او را مى‌بینیم، جوانى که سیمایش شمایل پر هیبت پدرش را به یاد مى‌آورد، او فرماندهى سپاهیان خروشان پدرش بر ضد شامیان و معاویه بن ابى سفیان، را بر عهده داشت.

او با بیان اینکه امام حسین (ع) شهادت مظلومانه حضرت امیر المومنین علیه السلام برادر بزرگوارشان حضرت امام حسن مجتبی علیه السلام را از نزدیک دیده و دشمنی و کینه توزی بنی امیه را لمس کرده بود، اظهار داشت: در اوایل سال پنجاهم هجرى، امام حسین علیه السلام پیشوایى و امامت مسلمانان را عهده دار شد و در سال ۶۱ هجری با انقلاب بزرگ در واقعه عاشورا، چهره ننگین بنی امیه و دشمنان واقعی اسلام را برای عالمیان برملا ساخت.

انتهای پیام/گ

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: تاریخ اسلام اخبار فرهنگی روز پاسدار اعیاد شعبانیه حسین علیه السلام پیامبر اکرم امام حسین حسین ع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۰۰۶۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم

عیسی زارع‌پور، امروز در حاشیه برگزاری جلسه هیئت دولت درباره پیشرفت پروژه فیبر نوری گفت: «ما در حوزهٔ ارتباطات ثابت، پروژه فیبر نوری را دنبال می‌کنیم و درحال‌حاضر بیش از یک‌سوم کشور تحت پوشش قرار گرفته است. فردا شاهد پروژه فیبر نوری منازل و کسب‌وکارهای استان قم و شش شهرستان آن خواهیم بود تا به اینترنت پرسرعت و باکیفیت دسترسی پیدا کنند».

به گزارش خبرآنلاین و به نقل از زومیت، او گفت که با این اقدام، آمار پوشش فیبر نوری در کشور به ۷٫۵ میلیون خانوار می‌رسد و افزود: «برنامه ما این است که امسال این رقم را به حداقل ۱۴ میلیون خانوار برسانیم، به‌طوری‌که حداقل دوسوم شهرهای کشور تحت پوشش فیبر نوری قرار بگیرند».

وزیر ارتباطات برنامه دیگر وزارتخانه متبوع خود را تبدیل این میزان پوشش به اتصال دانست: «تک‌تک خانه‌های مردم را به فیبر نوری متصل کنیم. امیدواریم امسال آمار اتصال‌ها به پنج برابر برسد».

فیبر نوری به چه دردی می‌خورد؟

«شفاف بگویید، فیبر نوری چه دردی از مردم دوا می‌کند؟» زارع‌پور در جواب این سؤال از سوی یکی از خبرنگاران، وعده‌های پیشین را درباره افزایش سرعت اینترنت تکرار کرد و توضیحاتی درباره کارکرد فیبر نوری داد: «از سال‌ها پیش در ارتباطات ثابت از سیم مسی استفاده می‌شد. مرکز مخابرات به هر خانه دو زوج سیم مسی می‌رساند و برای خانه‌ای ده واحدی این رقم به ۲۰ سیم می‌رسید. استفاده از این نوع سیم باعث می‌شود در مسیرهای بین‌شهری کابل‌های هزار زوجی سیم مسی داشته باشیم که هم ظرفیت محدودی دارند و سرعتی که به مردم می‌دهد از ۱۶ مگابیت بر ثانیه بیشتر نیست و هم اینکه هرچه فاصله از مرکز مخابراتی دورتر باشد، کیفیت اینترنت پایین‌تر می‌آید. علاوه بر این‌ها سیم‌های مسی به دلیل ارزش‌شان مقصد سرقت هستند. فیبر نوری همهٔ این مشکلات را حل می‌کند».

او با اشاره به ضخامت بسیار کم تار فیبر نوری و ظرفیت بالای انتقال اطلاعات از طریق آن تا هزاران برابر اضافه کرد: «دنیا به این سمت پیش رفته است که زیرساخت‌های ارتباطی خود را به فیبر نوری منتقل کند تا محدودیت سرعت برداشته می‌شود. با این کار، سرعت اینترنت می‌رسد به سرعت نور. روی همین بستر می‌شود داده‌ها را با سرعت نور منتقل کرد. ما در شهرهایی که فیبر نوری راه‌اندازی شده تا هزار مگابیت بر ثانیه، سرعت ارائه کرده‌ایم. الان میانگین سرعت‌مان در کشور ۱۰ است و با فیبر نوری تقریباً ۱۰۰ برابر می‌شود و انقلابی در حوزهٔ ارتباطات صورت می‌گیرد».

تعداد سایت‌های 5G تا آخر سال به ۵ هزار می‌رسد

وزیر ارتباطات سپس از افزایش تعداد سایت‌های 5G به بیش از ۱۵۰۰ مورد تا هفته آینده خبر داد و گفت: «در موضوع ارتباطات موبایل، توسعه ارتباطات نسل پنجم را در دستور کار قرار داده‌ایم. هدف‌گذاری‌مان این است که تعداد سایت‌های 5G تا آخر امسال به بیش از ۵ هزار سایت برسد».

او درباره تمهیدات وزارت ارتباطات برای پوشش دور دوم انتخابات هم توضیح داد: «در دور قبل انتخابات، همهٔ امکانات وزارت ارتباطات، اپراتورها و دستگاه‌های مرتبط را بسیج کردیم تا شاهد ارتباطات پایدار باشیم. بیش از ۹۹ درصد پوشش داشتیم، حتی در نقاط دورافتاده روستایی که با هلیکوپتر صندوق رأی را بردند، دسترسی به شبکه وجود داشت. این اتفاق بسیار بزرگی است که ما با این گستره جغرافیایی، با بیش از ۴۰ هزار روستای بالای ۲۰ خانوار و ۷۰ هزار روستا در کشور در کل توانسته‌ایم چنین پوششی را در سالیان گذشته ایجاد کنیم».

امیدوارم امسال چند برند جدید گوشی ایرانی معرفی شود

زارع‌پور همچنین درباره جزئیات «مأموریت مشترک» وزارت ارتباطات و فناوری و وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) گفت: «کار مشترکی بین ما و وزارت صمت دنبال می‌شود تا بتوانیم بخشی از نیاز کشور به تلفن همراه را از طریق تولیدکنندگان داخلی تأمین کنیم. الان شرکت‌هایی آمده‌اند و دارند کارشان را انجام می‌دهند و امیدوارم که امسال چند برند جدید ایرانی هم داشته باشیم. وجود این چند برند نشان می‌دهد که ما دنبال انحصار نیستیم. تولیدکننده‌ها حتماً باید محصولی را تولید کنند که با نمونه‌های مشابه خارجی قابل‌رقابت باشد تا مردم در یک بازار رقابتی انتخاب کنند و با طیب خاطر این کار را انجام دهند».

او در ادامه درباره رقابت‌پذیر بودن گوشی‌های تولیدی در ایران با نمونه‌های خارجی گفت:‌ «باید کیفیت گوشی‌هایی که تولید می‌شود بالا باشد و قیمتش پایین باشد تا در این بازار رقابتی بتوانند فضایی برای خودشان فراهم کنند و گوی سبقت را از نمونه‌های مشابهی که در بازار وجود دارد ببرند. وگرنه درهرصورت ما به دنبال این هستیم که کالای باکیفیت به دست مردم برسد».

زارع‌پور در آخر سؤالی درباره ممنوعیت واردات گوشی را این‌طور جواب داد: «ما برای ممنوعیت واردات گوشی برنامه‌ای نداریم اما باید به نیاز ضروری مردم و وابستگی آن‌ها به تلفن همراه از طریق تولید یک محصول باکیفیت و با قیمت مناسب پاسخ داد».

۵۴۵۴

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1904344 ذوالفقار دانشی

دیگر خبرها

  • کنگره جهانی امام رضا(ع) رسانه‌ای برای بیان ظرفیت جهانی شدن سیره و آموزه‌های رضوی
  • وزیر ارتباطات: اینترنت به سرعت نور می‌رسد / امیدوارم تا پایان سال، چند برند جدید موبایل ایرانی داشته باشیم
  • حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) آذین‌بندی شد
  • خیرین برای آزادی زندانیان و «زائر اولی‌ها» اقدام کنند
  • اعزام رزمندگان گردان امام سجاد به سرزمین نور
  • تقویم نجومی امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • نشست خبری پنجمین کنگره جهانی حضرت رضا علیه السلام
  • حضرت ابراهیم یک پیامبر ویژه است
  • انتشارات بین‌الملل با ۶۰ عنوان کتاب جدید در نمایشگاه کتاب
  • تقویم نجومی امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳ / تقویم همسران امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳