Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،  حسن حسن زاده  پیرامون وقایع روز سوم ماه محرم گفت: در روز شمار ماه محرم و وقایعی که در مسیر کاروان کربلا رخ داده است به حضور لشکر عمربن سعد اشاره شده او با لشکری حدود ٤ هزار نفر به کربلا وارد شد و بدین ترتیب حر بن یزید ریاحی که به عنوان فرمانده ابن زیاد در مقابل «امام حسین (ع)» ایستاده بود به کنار رفت، «امام حسین (ع)» با فرمانده تازه به میدان رسیده ابن زیاد یعنی عمربن سعد دیدار و با نصیحت فراوان تلاش کردند تا او را به راه درست هدایت کنند، اما او این امر را نپذیرفت، عمربن سعد همواره سرش را پایین می‌انداخت، اما حقیقت ولایت «امام حسین (ع)» را نپذیرفته بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیشتربخوانید

حسینیه ایران بوی محرم گرفت

رویکرد امام سوم شیعیان در برابر دشمنان

حسن زاده به نامه ابن زیاد اشاره و بیان کرد: ابن زیاد نیز برای «امام حسین (ع)» نامه نوشت، اما «امام حسین (ع)» هرگز پاسخ او را ندادند. این امر بخاطر پاره‌ای از رخداد‌ها بود که «امام حسین (ع)» را بر آن داشت تا مکاتبه‌ای با حاکم وقت عراق نداشته باشند، عمز بن سعد به وعده حکومت در ملک ری وارد کارزار شد علاقه او به دنیا ودل بستگى اش او را فردی فرو مایه تبدیل کرد تا جایی که در مقابل «امام حسین (ع)» ایستاد، اما از جایگاه «سید الشهدا (ع)» به خوبی آگاهی داشت.

حسن حسن زاده پیرامون ویژگی‌های حربن یزید ریاحی بیان کرد: حر تا پیش از حضور عمر بن سعد یکی از فرماندهان جدی در امر فرماندهى سپاه ابن زیاد بود و تلاش کرد تا وظیفه محوله را به خوبی انجام دهد، اما در این میان جایگاه «امام حسین (ع)» را به عنوان نوه «پیامبراکرم (ص)» به خوبی می‌دانست.

 روز سوم محرم و آنچه بر کاروان کربلا گذشت

هادی هدایت در گفتگو با خبرگزاری میزان پیرامون شب بزرگداشت حضرت رقیه گفت: روز سوم ماه محرم با نام حضرت «رقیه (س)» نام گذاری شده است البته نام رقیه لقبی است که بدون شک «امام حسین (ع)» به دختر کوچکشان دادند.

وی به نام اصلی حضرت «رقیه (س)» اشاره و بیان کرد: نام اصلی حضرت «رقیه (س)» «فاطمه صغرا» بوده است شدت توسلات به این بانو سبب شده این لقب برای ایشان ثابت شود و همگان دختر کوچک «امام حسین (ع)» را رقیه بنامند. رقیه از کلمه تراقی که در آیه ۲۷ سوره قیامت ذکر شده: «وَقِیلَ مَنْ ۜ رَاقٍ، و (اهلش) گویند: کیست که چاره درد این بیمار تواند کرد» آمده است و معنای آن راقیه یعنی زن نجات و یا منجی کوچک مطرح شده است.

نام حضرت «رقیه (س)»

هدایت در همین راستا ادامه داد: در آیه ۹۳ سوره اسراء آمده است «أَوْ یَکُونَ لَکَ بَیْتٌ مِنْ زُخْرُفٍ أَوْ تَرْقَىٰ فِی السَّمَاءِ وَلَنْ نُؤْمِنَ لِرُقِیِّکَ حَتَّىٰ تُنَزِّلَ عَلَیْنَا کِتَابًا نَقْرَؤُهُ قُلْ سُبْحَانَ رَبِّی هَلْ کُنْتُ إِلَّا بَشَرًا رَسُولًا، یا آنکه خانه‌ای از زر و کاخی زرنگار دارا باشی یا آنکه بر آسمان بالا روی و باز هم هرگز ایمان به آسمان رفتنت نیاوریم تا آنکه بر ما کتابی نازل کنی که آن را قرائت کنیم. بگو: خدای من منزه است (از آنکه من، او یا فرشتگان او را حاضر سازم) آیا من فرد بشری بیشترم که (از جانب خدا) به رسالت آمده‌ام؟»، در این سوره نیز به راقیه یا رقیه که به معنی نجات دهنده است اشاره دارد، گویی «امام حسین (ع)» لقب دختر خود را از این کلمات بر گفته اند.

رقیه لقبی بود که «امام حسین (ع)» به دخترشان داده بودند

وی به کتاب مقاتل و روایتى که پیرامون حضرت «رقیه (س)» در آن بیان شده اشاره و ابراز کرد: در کتاب مقاتل آمده است در روز سوم ماه محرم هنگامی که کاروان کربلا در منطقه کربلا اقامت کرده بودند دختر کوچک «امام حسین (ع)» از پدر بزرگوارشان پیرامون چرایی افزوده شدن تعداد نفرات لشکر دشمن سئوال می‌کنند و در ادامه بیان می‌کنند: چرا بر یاران ما کسی اضافه نمی‌شود در همین شرایط ناگهان دو پیرمرد از راه دور نمایان می‌شوند که به سوی لشکر «امام حسین (ع)» می‌پیمودند آنان حبیب ابن مظاهر و مسلم ابن عوسجه بودند آن‌ها هنگامی که مظلومیت «سید الشهدا (ع)» و تنهایی ایشان را دیدند بسیار گریستند.

روایت حضرت «رقیه (س)»از وقایع روز عاشورا

این کارشناس علوم قرآنی ابراز کرد: در کتاب الامالى شیخ صدوق پیرامون حضرت «رقیه (س)» آمده است: «فاطمه بنت الحسین (ع)» بیان کرده در روز عاشورا هنگامی که لشکر دشمن برای غارت کاروان اسرای کربلا به آنان حمله می‌کنند فردی شروع می‌کند به کندن خلخال دختر «امام حسین (ع)» و در عین حال گریه می‌کرده است، آن دختر گرامى دلیل گریه مرد را می‌پرسند و مرد می‌گوید ناراحتم که خلخال از پای دختر «پیامبر خدا (ص)» بر می‌دارم «فاطمه بنت الحسین (ع)» به او می‌فرماید: خوب این کار را انجام نده مرد می‌گوید می‌ترسم که من این کار را انجام ندهم و کسی دیگر بیاید و خلخال را از پای شما بر دارد، موثق‌ترین روایت پیرامون حضرت رقیه (س) در کتاب مقاتل بیان شده است و تنها کتاب‌هایى که نقل مستقیم از مقاتل دارند مورد استناد هستند.

روضه حضرت «رقیه (س)»

هدایت به روضه حضرت «رقیه (س)» اشاره و خاطرنشان کرد: در کتاب کامل شیخ بهایی و بهار جلد ۴۵ صحفه ۱۲۷ آمده است وقتی دختران و زنان «اهل بیت (ع)» بر یزید در شام وارد شدند جایگاهی به آنان داده شد و آنان در آنجا شروع به عزاداری کردند «امام حسین (ع)» دختری داشتند که در سن ۳ سالگی به سر می‌بردند، ایشان از زمان شهادت پدر بزرگوارشان ایشان را ندیده بودند و برای پدر نگران و غمگین بودند لذا پدر را صدا می‌کردند که ناگهان برای ساعاتی به خواب رفتند و سپس هراسان بر می‌خیزند و مضطرب پدر را صدا می‌زنند و گریه می‌کنند در این زمان یزید صداى ایشان را می‌شنود و دلیل آن را جویا می‌شود به او می‌گویند دختر کوچک «امام حسین (ع)» نگران پدر بزرگوارشان هستند، یزید نیز دستور می‌دهد تا سر «سید الشهدا (ع)» را مقابل حضرت رقیه (س)» ببرند و ایشان با دیدن سر مبارک «سید الشهدا (ع)» می‌پرسند این سر کیست، سر بازان یزید می‌گویند سر پدرت. شیخ عباس قمی در کتاب خود بیان کرده است که حضرت «رقیه (ع)» در همان لحظه فریادی می‌زنند و از دنیا می‌روند.

منبع: میزان

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: محرم ماه محرم محرم1400 روز سوم ماه محرم سید الشهدا امام حسین حضرت رقیه دختر کوچک ابن زیاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۷۹۵۸۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منطقه ۹ اصفهان میزبان برپایی جشن «لبخند خدا» می‌شود

مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان از برپایی ویژه‌برنامه «لبخند خدا» به‌مناسبت روز دختر و ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) خبر داد.

سیدسلمان قاضی‌عسگر در گفت‌وگو با خبرنگار ایمنا با اشاره به اینکه در دهه کرامت عطر شمیم رضوی و فاطمی در کشور می‌پیچد، اظهار کرد: این دهه، فرصت نابی برای ترویج سیره و فرهنگ اهل بیت (ع) به‌ویژه بانوان و تکریم دختران در روز ولادت حضرت معصومه (س) است

وی افزود: منطقه ۹ شهرداری اصفهان همچون سال گذشته، همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه (س) و روز دختر همایش «لبخند خدا» را برگزار خواهد کرد.

مدیر منطقه ۹ شهرداری اصفهان تصریح کرد: این ویژه‌برنامه در سال جاری متفاوت‌تر از سال گذشته و برای دانش‌آموزان دختر این منطقه تدارک دیده شده است که ساعت ۱۵:۳۰ پنجشنبه بیستم اردیبهشت‌، همزمان با سالروز ولادت حضرت معصومه (س) در خیابان آتشگاه، خیابان نبوی‌منش مجموعه فرهنگی ورزشی امام خمینی (ره) برپا خواهد شد.

قاضی‌عسگر ادامه داد: این جشن یک مهمانی دخترانه است که بخش‌های مختلف آن را خود دختران نوجوان و بانوان اجرا می‌کنند که مهم‌ترین رویداد آن همخوانی بزرگترین گروه سرود دخترانه منطقه ۹ با محتوای فاخر روز دختر است.

وی با بیان اینکه این ویژه‌برنامه همراه با برنامه‌های شاد، متنوع و سخنرانی مذهبی است که با حضور مسئولان شهری در حوزه بانوان برگزار خواهد شد، گفت: هویت‌بخشی، ایجاد شور و نشاط اجتماعی و تعریف جایگاه منزلت زن مسلمان از اهداف برپایی این همایش در روز دختر است.

کد خبر 751120

دیگر خبرها

  • اجتماع بزرگ "فرمانده مهدی" در یزد برگزار شد
  • اجرای ۸۰ برنامه توسط کاروان خادمین حرم حضرت معصومه(س) در گلستان
  • ۴۰ کاروان «سفیران کریمه» به نقاط مختلف کشور اعزام می شوند
  • میدان ولی‌عصر(عج)، رنگ و بوی روز دختر گرفت
  • آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • هر آنچه که باید درباره نمایشگاه کتاب بدانیم + مکان‌های دسترسی، ساعت و نحوه خرید آنلاین
  • صنعت‌نفت اولین شکست محرم با مس را رقم زد
  • منطقه ۹ اصفهان میزبان برپایی جشن «لبخند خدا» می‌شود
  • همایش فرهنگی ورزشی کاروان سفیران کریمه در زاهدان برگزار می‌شود
  • برگزاری همایش فرهنگی ورزشی کاروان سفیران کریمه در زاهدان